Никола Тесла много внимавал какво яде и как спортува, защото смятал,

...
Никола Тесла много внимавал какво яде и как спортува, защото смятал,
Коментари Харесай

Тесла вярвал, че тази закуска му дава сила: На 78 г. се чувствал като момче

Никола Тесла доста внимавал какво яде и по какъв начин спортува, тъй като считал, че е значимо да остане деен допустимо най-дълго.

В книгата си „ Моите изобретения: автобиографията на Никола Тесла “ той декларира, че нормално закусва с мляко и яйца, пропуща обяда и изключително обича зеленчукова чорба.

„ Най-важният детайл от проекта ми за живот е моята диета. Не можете да очаквате машината да работи добре, в случай че не ѝ осигурите съответно гориво “, споделя Тесла, само че също по този начин показва, че с времето е видял, че две хранения дневно са изцяло задоволителни.

„ Две хранения дневно усъвършенстваха здравето ми и изостриха апетита и усета ми. Не знаех какъв е животът, до момента в който не отстраних обяда от диетата си. Днес, на 78-годишна възраст, се любувам и на двете ястия в същата степен, както когато бях 16-годишно момче, и нямам проблеми с храносмилането “, казвал изобретателят.

Супа от лук и целина

За закуска обичал да пие мляко, тъй като е богато на протеини, и да яде яйца, изключително белтъци, тъй като те също са богати на протеини. Той също обичал ориз, само че не и сирене.

“Зеленчуците са от значително значение, макар че не съдържат доста протеини. Не дава доста сила, само че контролират червата, дават на организма витамини. Обичам да хапвам хубава чорба от лук и нарязана целина, приготвена с доста масло. Тази композиция е лесна за мелене и я хапвам от години. ”

Тесла похвалил и плодовете, а за захарта споделил, че не е рискова в дребни количества, като не би трябвало да забравяме, че в плодовете я има доста.

А какво сподели за съня?

Да дремя ли? Почти не дремя. Произхождам от семейство на дълголетници, които са известни с това, че не спят доста. Надявам се да доближи върха на моите предшественици и да пребивавам най-малко 100 години.

Липсата на сън не ме тормози. Понякога подремвам по час. Въпреки това, от време на време, на всеки няколко месеца, получавам 4 до 5 часа сън. След това се разсънвам изцяло зареден с сила, като батерия.

След такава нощ нищо не може да ме спре. Тогава чувствам голяма мощ. Няма подозрение, че сънят е възстановяващ, живителен и покачва силата.

„ От друга страна, нямам доверие, че е належащо за нечие здраве, изключително в случай че става дума за някой, който нормално спи малко./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР